%100 Seo uyumlu makale yazmak kavramını kullanmak çok doğru olmayacağı için SEO uyumu yüksek makale yazma başlığını tercih ettim.
Sadece sektördekilerin belirlediği kurallar ışığında oluşturulan içerikler tam anlamıyla SEO uyumlu diyemeyiz. Ya da WordPress kullananların birçoğunun kullandığı Yoast Seo eklentisi ile yazılan makalelerin gerçekten çok etkili olduğunu söyleyemeyiz. Belirli kriterlere göre yapılan hesaplara bakarsanız anlamı olmayan içerikler üretseniz bile bahsi geçen SEO kurallarını ve oranlarını sağlıyorsa bu makale sıralamada hemen çıkar diyemezsiniz. Çünkü Google yapay zeka geliştirme peşinde. Kullanıcı verilerini anlamlandırarak algoritmasını otomatik eklemelerle geliştirme yolunu tercih ediyor. Google için insanların ne yaptığı önemli. Arama motoru botları yazı içeriğindeki anlamsız cümleleri algılayabiliyor. İlgisiz olduğunu algoritmasına doğrulattığında yazdığınız makaleden dolayı ceza dahi alabiliyorsunuz.
Birçok sitede Google Analytics kodu kullanılıyor. Bu kod sayesinde gelen ziyaretçinin nereden geldiğini Google tespit edebiliyor. Dolayısıyla ziyaretçinin aradığını bulamadığı durumlarda arama sonucunu manüple ettiğiniz ya da ziyaretçinin yanlış arama yaptığı sonucu ortaya çıkıyor. Hemen çıkma konusu ile ilgili yapılan yorumları da çok dikkate almamanızı öneririm. Ziyaretçinin çıkması aradığını bulamama, tasarımı beğenmeme, site aramasının çalışmaması, içeriğin uzun cümlelerle yazılması vb. farklı nedenlerden dolayı olabilir. Google botlarının burada geliştirdiği farklı bir teknik var. Arama sorgusu uzun olan aramalarda ulaşılan sitede belirli bir süre kalan ziyaretçiler tekrar kaç siteye girip bilginin doğru olanını arıyorlar ya da karşılaştırıyorlar. Burdaki farklı varsayımlar da bunun içerisine dahil edilebilir.
Seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun cevabını arıyordunuz. Bir de baktınız ki aslında bize farklı bir düşünme şekli de veriliyor. Dolayısıyla SEO’nun temeline mantığı yerleştirmek istiyorum.
Makale uzunluğu ne olmalıdır?
SEO uyumlu makale ya da tanıtım yazısı yazarken makale uzunluğu nasıl hesaplanır sorusu eminim kafanızda sürekli dolaşıyor. Sorunun cevabı şu : Yazınız konuya tam bir cevap getiriyor mu? Öncelikle bu sorunun cevabını vermeniz gerekiyor. KPSS sınavı başvuruları başlayacak farz edelim. Sizin yazacağınız içerikte nereden başvurulacağı, şartları, ücreti, süresi gibi kavramların olması gerekiyor. Bu tip bir içerik çok uzun olmayacaktır. Gerekli bilgileri veriyorsanız makale uzunluğunuz yeterlidir.
SEO uyumlu makale yazarken bir başka taktik ise şu ziyaretçiyi hem sıkmayacak hem detaylı bilgi verecek yazma tekniğidir. Ziyaretçi örneğin bu yazıyı okudu. Site içi optimizasyonun da iyi yapılması bilgisini aldı. Site içi optimizasyon nasıl yapılır? adlı yazımızı gördü ve bilgi almak istediği için bu yazıya yöneldi. Bu durumda da siz okuyan kişiye doyurucu bir içerik sunmuş olursunuz. Özetle detayları ayrı sayfalara linkleyerek vermeniz de doğru bir hareket olacaktır.
Makale içeriği nasıl tasarlanmalı?
Makale içeriğini yazarken de farklı teknikler var. Bunlardan bir tanesi haber sitelerindeki makale tekniğidir. İlk paragrafta içeriğin ne ile ilgili olduğunu yazarlar ya da ilgi çekici bir cümle kullanarak okuyucuyu çekerler. Bunu kendi makalelerinizde de kullanabilirsiniz.
Diğer teknik ise tamamen anahtar kelime odaklı fokuslama tekniğidir.
Seoteknikleri.com Önerisi
Makalelerinizin ilk paragrafındaki 150 karakter Google arama sonuçlarında Description meta etiketiniz olmadığında gözükür. O nedenle ilk paragrafta yazının odaklandığı konuyu kullanabilirsiniz. Sonraki paragraflarda makale konusunun içerdiği anahtar kelimeleri içeren içerikler oluşturmak zorunda değilsiniz. Alt başlık seçerek ve soru-cevap modelini uygulayarak okuyucunun da okumaktan keyif alacağı bir yazı oluşturmuş olursunuz.
İçeriğiniz de alt başlığınız ile ilgili anahtar kelimeler olmalı. Anahtar kelimeleri kullanırken eş anlamlılarını da yazabilirsiniz. İlgi ve iyelik eklerini eklemenin SEO uyumunu bozacağı anlamı taşımaz. Çok fazla kuralcı yaklaşımlar yapmamanızı öneriyorum.
Terimleri Kullanın ve Yeni Bilgi Verin
Bahsettiğiniz konu ile ilgili terimler varsa bu terimleri (eğer yeri de geldiyse) mutlaka içeriğinize ekleyin. Yeni terimler Google için yeni bilgi anlamına da gelir. Sementik olarak içerik alakası da kurarsanız doğru yoldasınız demektir.
İnternette olmayan farklı bilgileri içeriğinize eklerseniz Google bunu yeni bilgi veren bir site olarak değerlendirebilir. Yalnız burada yanlış anlaşılmak istemem. Yeni bilgi diye alakasız içerikler yazmayın kesinlikle.
Alt başlık seçimleriniz doğru , resim ve video gibi eklemelerle kullanıcı odaklı da bir yazı düzeni oluşturmuşsanız makaleniz gayet uyumlu demektir. Yine sizi düşünmeye sevk ediyorum. SEO denemelerin birikimidir.
All in One SEO Pack ve SEO by Yoast sizce aynı anda kullanılabilir mi her hangi bir hata alınır mı hangi eklenti aktif çalışır
Neden aynı anda kullanmak istiyorsunuz anlamadım ama her ikisi de aktif olarak ayrı metaları kaynağa yükleyebilir. Deneyip görebilirsiniz.
Hocam çok faydalı bilgi işime yaradı teşekkürler.
Yıllardır blog yazıyorum bir türlü istediğim başarıyı yakalayamadım. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum. Ama makalenizdeki bilgileri değerlendirip uygulayacağım…
Evet burasını hep takip ederim güzel bilgiler paylaşılıyor
çoook teşekkür ederim aradığım cevabı fazlasıyla buldm
Yazılarınız son derece faydalı bilgiler içeriyor. Dediklerinize dikkat etmeye çalışacağız, teşekkürler…
Teşekkürler…