Sitenizin güncellenme sıklığı Google’ın değer verdiği bir diğer konudur. Şayet bir işletmeyseniz ve kullanıcılarınızın sizden haberdar olmasını istiyorsanız haftada bir veya daha çok sayıda güncelleme yapabilirsiniz.
İçerik siteyseniz en az haftada 8-10 güncelleme yapmaya veya özgün yazılar paylaşmaya çalışın.
Şayet E-Ticaret sitesiyseniz günde haftada en az 4-5 defa güncelleme yapmanızı tavsiye ederiz. Bu güncellemelerin gerek kategoriler, gerek ürün detaylarında eşit şekilde olmasına özen gösterin ve sürekli aynı içeriklere güncelleme yapmayın veya daima aynı kategorilere müdahale etmeyin.
İçeriklerini sürekli güncelleyen ve daima yenilikleri kullanıcıları ile paylaşan e-ticaret siteleri seo konusunda daha avantajlıdır. Ana sayfanızın statik değil, dinamik olmasını sağlayarak site içerisinde daimi bir dinamizm oluşturmaya gayret edin. Google hareketli olan işletmeleri çok sever ve bu işletmeleri yakın takibe alır.
Tüm güncelleme ve düzenlemelerinizi her gün aksatmadan aynı oranlarda yapmaya gayret edin, bu sitenize veya işletmenize verdiğiniz değeri, işinize ve müşterilerinize olan saygınızı temsil etmektedir.
Paylaştığınız veya düzenlediğiniz tüm yazılarınızda imla kurallarına uymaya özen gösterin. Şüphesiz ki Google Türkçe dil bilgisine fazlası ile hakim algoritmalarını uzun zaman önce devreye aldı ve şu an kusursuz bir Türkçe bilgisine sahip durumda. Israrla tekrar eden yazım hataları, bozuk anlatımlar ve benzer içerik hataları Google tarafından hoş karşılanan hatalar değildir.
Tıpkı WikiPedia örneğinde olduğu gibi içeriğiniz ile ilgili yardımcı sayfaların olması, kullanıcılarınıza ekstra bilgi sunmak anlamına geliyor. Alakalı içeriğe uygun olarak verdiğiniz yardımcı kaynaklar ve içerikler arama motorları tarafından iyi bir girişim olarak görülür ve sıralamada yükselmenize azımsanmayacak katkı sağlar. (yardımcı sayfadan kastımız aynı içeriğe sahip spam sayfalar değildir)
Google açık açık şunu söylüyor “kendini güncelleyen ve kaliteli içerik veren siteleri sürekli arıyoruz”. Bu dikkate alınması gereken bir açıklamadır ve aslında bu alanda Google’ın hala özgün içerik konusunda açlık çektiğinin en belirgin ifadesidir. İçeriğin önemini en başından beri sürekli ve tekrar tekrar vurgulamamızın sebebini şimdi daha iyi izah edebildiğimizi umuyoruz.
Kullanıcıların sitede kalma süresini uzatmak için yeni stratejiler geliştirin. Google sayfada geçirilen süreyi ve toplam gezilen sayfa sayısına/sürelerine önem verir. Bir kullanıcının sitenizde kalma süresini uzatmak ve birden fazla sayfa gezmesini sağlamak için yeni stratejiler geliştirin ve kullanıcının sitenizde çokca zaman geçirmesini sağlamaya gayret edin.
Foto galeri ve benzer stratejilerle sonuca hızlı biçimde ulaşabilirsiniz. Foto galerinizde açıklama bölümünün her görselde farklı gelmesi ve yazının okunacak kadar akıcı olmasına dikkat edin. Bu ve benzer stratejiler kullanıcılarınızın sitenizde daha çok zaman geçirmesine neden olur ve Google bunu beğeni ile karşılar. Unutulmamalı ki Google bir kullanıcının sitenize ne zaman geldiğini, ne zaman çıktığını, ne kadar süre geçirdiğini, kaç sayfa dolaştığını çok kolay bir şekilde elde edebiliyor. Bu durumu başta Google olmak üzere tüm arama motorları “doğru ve alakalı içerik” olarak yorumluyor. Şayet kullanıcılar sitenizden hiç bir sayfa dolaşmadan ve hızlıca çıkıyorsa (hemen çıkma oranı %75 üstü risk teşkil eder) bu durumda arama motorları sitenizin “alakasız” olduğunu düşünüyor ve arama motorlarında sıralamanızı yavaş yavaş gerilere doğru götürmeye başlıyor.