Herkese merhaba,
Bugün paylaştığımız yazımızda sitenizde dikkat edilmesi gereken 7 farklı noktayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Sitenizin şık ve farklı tasarımı kullanıcıların sitede kalmasına ve sitenize ilgi duymasına yardımcı olur. Bilindik ve standart tasarımlar yerine özgün tasarım kullanmayı tercih edin. Google sitenizin her noktasının özgünlüğüyle ilgileniyor, gerçekleştireceğiniz farklı ve sıradışı tasarımlarla özgünlüğü yakalamaya çalışın. Özgün tasarımlar kullanıcılar tarafından da genelde beğeni ile karşılanıyor. Elbette özgünden kastımız aşırı dağınık ve hem Google hem de kullanıcıları rahatsız eden tasarımlar anlamına gelmiyor. Sitenizin 12 ayda bir tasarımına müdahale etmeyi ihmal etmeyin. Yapacağınız değişiklikler çok radikal ve köklü olmak zorunda değil. Amacınız yenilikçi olmanızı aksatmamanız (evet biz de yakında tasarımı değiştiriyoruz).
Sitenizin belli bir hiyerarşik yapıda olmasına ve hem kullanıcılar, hem de Google tarafından rahatlıkla okunabilir olduğundan emin olun. Google sitenizi ziyaret ettiği zaman sitenizi kod bölümünden okuyor. Div ve Css’in doğru, hatasız kullanımı ile rakiplerinize göre daha avantajlı bir konuma sahip olabilirsiniz.Küçültülmüş ve süre sonu belirtilen dosyalar sizi bir adım daha öne çıkartacaktır.
Siteniz içerisinde çalışmayan linkler ve kırık url yapılarının çoğalması tehlike çanlarının çalmasına yeterlidir. Google bu durumu “ilgisizlik” olarak adlandırır ve site sahibinin sitesiyle yeterince ilgilenmediğini, sitenin artık vasfını yitirdiğini düşünmesine sebep olur. Kırık linkler ve çalışmayan url yapıları zamanla arama motorları tarafından gözden çıkarılmanıza ve sitenize gelen hitlerin git gide azalmasına neden olur. Sitenizde yapacağınız rutin kontroller ve search console üstünde gerçekleştireceğiniz kontrollerle link kırılmasının önüne geçebilir, kırık olan linkleri en basit uygulama olan 301 yapılandırmasıyla onarabilirsiniz.
İletişim bölümünüzde bilgilerinizi paylaşmaya çekinmeyin. Google iletişim sayfanızda bulunan bilgilerinizi ve bu bölümü dikkatle inceler. Sitenizin iletişim bilgilerinde telefon, açık adres, iletişim formu, harita, vergi daire ve numarası ve varsa şube gibi bilgilerinizi çekinmeden paylaşın. İletişim bilgilerinizin whois bilgileriniz ile örtüşmesi sizi değerli kılacaktır. Kullanıcı istismarına sebep olan davranışlar sebebi ile Google gizlenmiş ve açık şekilde belirtilmemiş içeriklere karşı duyarlıdır. Google sitenize daha temkinli yaklaşabilir. Bu yüzden iletişim bölümünde şeffaf olmaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bu şeffaflık ilkenizi kullanıcılarınızında olumlu karşılayacağını unutmayın.
Gizlilik, hizmet şartları, mesafeli satış sözleşmesi, site kullanım şartları ve benzer sayfaların sitenizde olması ve içeriğinin sizinle alakalı olmasını Google güvenilirlik olarak adlandırır. Bu da sizin diğer sitelere göre sizin sitenizin daha avantajlı hale gelmenizi sağlar. Özellikle Google Adwords politikalarında bu konuda oldukça hassas davrandığını söyleyebiliriz.
SSL Sertifikası kullanımına önem verin. Google index sayfası dahil, tüm veri alışverişinin gerçekleştiği sayfalarda SSL sertifikasına sahip olan siteleri daha güvenilir bulur. SSL sertifikası olan sitelere, SSL sertifikası olmayan sitelere nazaran daha cömert davranır. Ayrıca kullanacağınız EV SSL ile şirketinizin resmi ismini url bar bölümüne yazıdırabilir ve firmanızın bilinirliğine katkı sağlayabilirsiniz. SSL verilerin tümünün gizli kalması sebebiyle Google tarafından kullanıcıya güvenli hizmet verildiği şeklinde yorumlanır. Gizli kalan kullanıcı bilgileri kullanıcınıza verdiğiniz değerin bir işaretidir ve Google bu işareti kolaylıkla görebilir.
Veri işaretleyicisini kullanan sitelerin kullanmayan sitelere göre daha şanslı olduğuna inanıyoruz. Veri işaretlemek kullanıcılarınıza arama sonuçlarında kendinizi diğer sitelere göre daha etkili gösterme imkanı sunar ve bu durumda sitenize ziyaretçi çekmenize sebep olur. Şayet içinde olduğunuz sektör veri işaretleyici aracını kullanmaya uygun bir içeriğe sahipse bunu kullanmanızı ısrarla tavsiye ederiz. Kullanım ardından sitenizde gerçekleşecek olan trafikten bunu ne denli faydalı bir araç olduğunu anlayacağınıza inanıyoruz.
View Comments (10)
Seo konusunda başarısız bir makale.
bilgi için teşekkürler
Ben bir şey sormak istiyorum. Blog tasarımı için internetteki ücretsiz tasarımlardan birini kullanmak, Google tarafından sitemi arama motorlarında görünmez kılar mı?
almak hocam ssl sertifikası her site için gereklidir örneğin bizim ic dekorasyon sitemiz var bunun için ssl gereklimi teşekkür ederim
Merhabalar,
Eğer sitenizde iletişim formu ve benzeri şekilde veri alışverişi varsa Google kullanıcılarınızı korumanız için kullanmanızı tavsiye ediyor.
Şahsi blogumuzda SSL sertifikası kullanmanın SEO açısından bir yararı olur mu?
iletişim formu türünde veri alışverişi olan bir alanınız varsa kullanmanız Google tarafından tavsiye ediliyor.
bilgiler için teşekkürler. işe yarar gibi gözüküyorlar.
selam yazınız çok güzel ve bilgilendirici katılıyorum
Hocam iki adet sorum olacak, siz neden ssl kullanmıyorsunuz? Ayrica r10 tarzi bircok buyuk site yazilimin default temasini kullaniyor, tasarimi degistirmek fikrine katilmiyorum.